Kurumsal Check-up

Kurumsal Check-up konusunu incelediğimizde, şirketin gelecekteki durumu hakkında farklı senaryolarda oluşan ihtiyaçlar ve çözümler hakkında bilgi vermektedir. Stratejik plan ve hedeflerin güncelliği ve doğruluğunun belirlenmesi önemlidir. Şirket iş modeli üzerinde belli aralıklarla yapılan hassasiyet analizleri, şirketlerin sürdürülebilirliğini arttırmakta ve aynı zamanda verimlilik konusunda da destek sağlamaktadır. Şirketin mevcut işleyişinde ise stratejik yol haritası belirlenirken, verimli, hızlı ve esnek bir şekilde analiz yapılması amaçlanmaktadır. Alanların her birinde potansiyel risklerin neler olduğunu ve bunlara neyin sebep olduğu anlaşıldıktan sonra, çözümler belirlenmektedir. İşletme Check-up’ı, her bir çözümün başarı olasılığını belirlemeye imkân vererek bu bilgiler ışığında, bir çözümün maliyetlerinin ve faydalarının neler olduğu ve bu yöntemle başarıya yönelik genel bir stratejiye nasıl ulaşılabileceği konusunda fayda sağlamaktadır.

Kaynak: Johnson, A. C. P. (1999). Evaluating a Financial Assessment Tool: The Financial Checkup. Arbor Ciencia Pensamiento Y Cultura.
Nina Jauernig, K. B. (2015). Does Your Business Need a Health Check-up.
Türker, M. (2018). Dijitalleşme Süreci̇nde Küresel Muhasebe Mesleği̇ni̇n Yeni̇den Şeki̇llenmesi̇ne Bakış. Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi, 20(1), 202–235.